Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus is allang geen pufcursus meer of een gezellig theekransje. Waar de vrouwen van vroeger de bevalling meer over zich heen lieten komen, willen de moeders van tegenwoordig graag goed geïnformeerd en voorbereid hun bevalling tegemoet gaan. Het internet is een goede bron om informatie te vergaren. Alleen verschaft het zoveel informatie dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Hierdoor kan het meer vragen en onzekerheden oproepen. 

Daarom is het verstandig om een zwangerschapscursus te volgen. Je krijgt de informatie die voor jou relevant is en er is tijd en aandacht voor je vragen en zorgen. Het geeft je het vertrouwen die je tijdens de bevalling zo nodig hebt. 

Tijdens de zwangerschapscursus is er ruimte en aandacht voor je emoties en zwangerschapskwalen. Want of het nu de eerste zwangerschap is of je al eerder in verwachting bent geweest, iedere zwangerschap is anders en elke bevalling is uniek. 

Vaak verdwijnt de informatie, door de tijd tussen de zwangerschappen en het gezinsleven, naar de achtergrond. En zul je tijdens de zwangerschapscursus merken, dat het opfrissen van de informatie geen overbodige luxe is.

De zorg rond zwangerschap en bevalling blijft in ontwikkeling. Maar ook het gebruik van tools en houdingen tijdens de bevalling is de afgelopen jaren enorm veranderd. Na het volgen van een zwangerschapscursus ben je op de hoogte van alle veranderingen en beschik je over de juiste informatie om in vertrouwen te bevallen.

 

Privé bevalcursus

Een zwangerschapscursus in Emmen en omgeving, in de comfort van jullie eigen omgeving. Lekker thuis blijven en toch de informatie krijgen die jullie nodig hebben. Alles om een positieve bevalling tegemoet te zien. 

Tijdens de zwangerschapscursus breng ik twee bezoeken van ieder ongeveer 1,5 uur. In die uren komen alle basis onderwerpen aan bod. We behandelen de zwangerschap, het verloop van de bevalling en de kraamperiode. En daarnaast maak ik ook gebruik van verschillende tools. Hiermee maak ik de bevalling goed visueel. Want voor een ontspannen bevalling is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van het hele proces.

Verder vind ik het van groot belang om de tijd te nemen voor al jullie vragen, zorgen en wensen. Op deze manier krijg je een zwangerschapscursus die volledig bij jullie past en op jullie behoeftes aansluit.