Zij gingen jou voor

Mensen dienen, dat maakt me gelukkig.

Yrrah Jongsma

"Als Mia je helpt tijdens de bevalling, ben je in goede handen"

Mia is er gewoon voor gemaakt om doula te zijn! Nog voor haar opleiding, wist ze al wat ze moest doen. Het was echt heel bijzonder hoe ik de eerste was die haar als doula mocht ervaren. Wat een gezellige eerste kennismaking moest zijn, werd namelijk een plotselinge bevalling.

Het ging allemaal zo snel, dat de verloskundige er niet op tijd bij kon zijn. Dus heeft Mia mijn bevalling volledig begeleid! Al die tijd was ze zo rustig en kalm. Hoe ze dat voor elkaar kreeg, ik weet het nog steeds niet. Ze hielp me met precies de juiste woorden en aanwijzingen. Vlak voordat de ambulance en de verloskundige eindelijk arriveerden, ving Mia onze dochter op.

Het is niet alleen dat ze perfect aanvoelt wat ze moet doen, maar ze vertrouwt ook volledig op de God die haar deze gave gegeven heeft.

Suus Lageweg

"Mia is de steun die je nodig hebt en daar kom je pas achter wanneer je het zelf meemaakt."

Bij de bevalling van onze eerste zoon hadden we geen doula. Gelukkig was Mia er tijdens de bevalling van onze tweede. Tijdens de zwangerschap nam ze uitgebreid de moeite om elkaar te leren kennen. Dat vonden we erg fijn, er ontstond echt een soort vriendschap.

Zelf heeft ze 6 kinderen gebaard, dus dat gaf ons veel vertrouwen. Samen hebben we een geboorteplan gemaakt en we hoopten, net als bij de eerste, dat het thuis zou gebeuren op de meest natuurlijke manier.

Helaas liep dat anders. Door een medische indicatie werd het een totaal andere bevalling dan we voor ogen hadden. Het was daarom extra fijn om Mia erbij te hebben voor mentale steun. We hebben samen gebeden, geleden en we hebben echt als team gefunctioneerd.

Na 16 uur werd onze zoon Lukas geboren en konden we dit samen vieren. Het doel was om samen door de bevalling heen te komen en er positief op terug te kijken. Dat is zeker gelukt!

We raden Mia iedereen aan. Ook wanneer je al eerder bent bevallen zonder doula, want geen bevalling is hetzelfde!