Doula begeleiding

Een doula is een oud-Grieks voor dienende vrouw. Het is een niet-medische, kundige en ervaren vrouw. Ze geeft emotioneel, fysiek en mentaal steun in de hele periode rondom de geboorte. Daarnaast biedt ze een luisterend oor en staat de zwangere en haar partner bij met verschillende tips, tools en adviezen. 

Doula’s zijn er al ontzettend lang, in het verleden was het heel gewoon dat de barende werd bij gestaan door een behulpzame wijze vrouw. In ons land is het fenomeen nog wat minder bekend. In de laatste jaren zijn doula’s sterk in opkomst. Zeker in de randstad is de doula inmiddels een bekend begrip.

Waarschijnlijk omdat steeds meer vrouwen inzien hoe waardevol en onmisbaar hun begeleiding tijdens deze bijzondere periode is. Het geeft rust en vertrouwen als er een vrouw naast het bed staat die aan een blik genoeg heeft om te weten wat jullie op dat moment nodig hebben. 

Wat doe ik als doula voor jou?

Even stil staan bij jou. Ruimte maken voor jullie. Door te luisteren naar jullie Hoofd, Hart en Handen weet ik welke begeleiding het beste bij jullie past. Zo werken we samen toe naar een rustige en ontspannen bevalling, ook als het allemaal anders loopt.

Het begeleidingstraject loopt van 20 weken zwangerschap tot 6 weken na de bevalling. In deze periode hebben we 5 gesprekken, ben ik bereikbaar via de app en de hele bevalling, van 4 cm ontsluiting tot 1 uur na de geboorte, bij jullie. Begeleiding van begin tot eind.

Mocht je toch behoefte hebben aan wat meer ondersteuning, dan zijn de losse consulten altijd bij te boeken.